Książka kucharska ks. prof. A. Hanicha pt. „Opolszczyzna w wielu smakach 2”.

okladka_Opolszczyzna_do druku-1

Stanowi ona trzeci tom w stosunku do dwóch poprzednich, jak się okazało bestsellerowych, książek kucharskich: „Opolszczyzna w wielu smakach” (Opole 2012)  i „Smaki polskie i opolskie” (Opole 2014), które błyskawicznie się rozeszły i obecnie są już nie do zdobycia.

Książka zawiera ponad 2000 nowych, oryginalnych przepisów na prawdziwe przysmaki kuchni domowej – głównie z Opolszczyzny i w niewielkim stopniu także z innych regionów kraju.

Przepisy tu zebrane są całkowicie nowe w stosunku do dwóch poprzednich książek. Są to rzetelnie napisane receptury na potrawy proste i wyszukane, regionalne i tradycyjne, a także i przepisy nowoczesne. Słowem jest w niej wszystko, co stanowi obecny repertuar kulinarny naszych domów. I co najważniejsze –  przepisy te sprawdzają się w realizacji, bo zostały już one  wypraktykowane przez osoby, które je polecają.

Szczególną atrakcję stanowi specjalny rozdział zawierający przepisy dotyczące parzenia i serwowania kawy z rozmaitymi, najczęściej zaskakującymi, dodatkami smakowymi, pt. „Kawa na 100 sposobów”, autorstwa bodaj najlepszego w Polsce kawiarza (baristy), p. Leszka Kopcio, właściciela kawiarni „Biała Lokomotywa” w Nowej Rudzie koło Kłodzka.

Cena jednego egzemplarza tej starannie wydanej książki w formacie A4, szytej i w twardej oprawie, o wadze około 2,5 kg, wynosi 65 zł. Jest ona bowiem cegiełką na zamierzoną odnowę elewacji zewnętrznej i odwilgocenie murów zabytkowego kościoła parafialnego w Prószkowie.

Książka może być świetnym prezentem na różne okazje, takie jak: urodziny, imieniny, śluby.

Aby dowiedzieć się gdzie zakupić książkę kliknij tutaj.

Top
Menu
Responsive Menu Clicked Image